Werkgroepen

Naast de (G)MR en de OR kent CDS Het Kompas verschillende ‘werk’groepen waarin ouders participeren:

Het kriebelteam

Om luizen buiten de schooldeuren te houden, worden alle leerlingen regelmatig gecontroleerd op hoofdluis en neten. Een team van enthousiaste ouders, ook wel het kriebelteam, controleert elke eerste woensdag na een schoolvakantie alle leerlingen. Deze data staan ook vermeld in de jaarkalender. Wanneer er bij uw kind hoofdluis of neten worden aangetroffen, neemt de groepsleerkracht contact met u op en ontvangen alle ouders een ‘luizenalarmbrief’ via Parro. Uiteraard wordt hier discreet mee omgegaan. U kunt dan thuis een behandeling starten. Na twee weken volgt opnieuw een schoolbrede controle.

Wanneer uw kind tussentijds last krijgt van luizen/neten, wilt u dit dan melden bij de groepsleerkracht? Ook in dat geval wordt er een ‘luizenalarmbrief’ gestuurd via Parro, zodat andere ouders/verzorgers hun kinderen extra kunnen controleren. Contactpersoon van het kriebelteam is Jenine van Spijker. Zij  is te bereiken via mail: jeninevanspijker@hotmail.com

Luizenshampoo is niet goedkoop. Check gerust de website kindregeling Dalfsen eens om te kijken of u in aanmerking komt voor de vergoeding hiervan.

Gebedsgroep

De gebedsgroep bestaat op dit moment uit: Marjo Jansma, Saskia Mootz, Margaretha Bakker, Margreta Rumpf, Janniek Kouwen, Jolanda Prins, Ingrid Mekelenkamp en Marije Hekman.

Doel: Het doel van de gebedsgroep is bidden en danken voor de kinderen, ouders en medewerkers van ‘Het Kompas’. We ondersteunen de leerkrachten bij het geloofsonderwijs d.m.v. bijvoorbeeld werkjes, presentjes etc.

Daarnaast proberen we d.m.v. activiteiten de school en het buurtgemeenschap ‘Het Ruitenveen’ te verbinden.

Wanneer: Zo’n 3-5x per schooljaar komen we bij elkaar. Aan het begin van het schooljaar, in okt/nov als voorbereiding voor Kerst en in feb/mrt als voorbereiding voor Pasen. Maar wanneer je een idee hebt om een andere christelijke feestdag in het licht te zetten, kunnen we dat ook doen. Er ligt een gebedsmap in de teamkamer, waar iedereen gebedspunten in kan schrijven.

Waar: We spreken af bij een ouder thuis. Meestal gelijk om 8.30 uur. Er zijn ook leden die dan niet aanwezig zijn, maar hun bijdrage op een later moment leveren.

Hoe: We kijken waar op dat moment de aandacht naar uitgaat. Er wordt gebrainstormd over iets wat we uit kunnen delen, verbeelden of een activiteit die we kunnen aanbieden aan de kinderen. Er zijn ook momenten dat we samen bidden. De één vindt dat prettig, de ander niet. Dit is vrijblijvend en zeker niet verplicht.

Daarnaast hebben we ons ook wel de vraag gesteld; is de naam gebedsgroep nog iets van 2024? Wanneer jullie een leuk idee hebben; schiet één van ons aan. We delen en horen graag. Zou je het leuk vinden om deel te nemen? Trek ons aan de (gebeds)jas! 🙂

Redactie Bellegiet

Judith van Brakel, Lottie Dalessi, Karin Grooteboer, Marije Boer en Esther Buitenhuis vormen samen de redactie van de ‘Bellegiet’. De schoolkrant van CDS Het Kompas. Samen met de kinderen en leerkrachten van Het Kompas streven zij ernaar om twee keer per jaar de Bellegiet mee te geven aan de kinderen. Eentje voor de kerst en eentje voor de zomervakantie. Leuk voor iedereen die graag meekijkt en leest met de belevenissen en verhalen van de kinderen van Het Kompas! De redactie Bellegiet is te bereiken via e-mail: bellegietkompas@pco-n.nl

Verkeerouders

We hebben eigen verkeersouders die zich sterk maakt voor een verkeersveilige schoolomgeving en effectief verkeersonderwijs. Verkeersouders onderhouden het contact met de gemeente, eventueel politie, en Veilig Verkeer Nederland. Ook stellen zij samen met de directie een jaarplan op met activiteiten waardoor kinderen beter inzicht krijgen in hun eigen verkeersgedrag en dat van medeweggebruiker. Alle ouders kunnen de verkeersouders inschakelen bij verkeersonveilige situaties op de route van huis naar school. Ook is de verkeersouder betrokken bij de verkeersactiviteiten zoals ‘Streetwise’, ‘Dode hoek’, een fietskeuring en natuurlijk het verkeersexamen.

Kluscommissie

De kluscommissie van Het Kompas is een enthousiaste groep ouders, leraren en buurtgenoten die zich inzet om de schoolomgeving te verbeteren en te onderhouden. Van het snoeiwerk tot het onderhoud, onze kluscommissie zorgt ervoor dat het schoolplein in topconditie blijft.
Onze Missie: De missie van de kluscommissie is om een veilige, schone en aangename leeromgeving te creëren voor zowel leerlingen als personeel. Dit doen we door regelmatig onderhoud en door het uitvoeren van diverse projecten die bijdragen aan de esthetiek en functionaliteit van onze school.
Wat Doen We? Onderhoud: Regelmatig onderhoud van de buitenruimte. Reparaties: Het oplossen van kleine en grote technische problemen. Projecten: Realisatie van verbeterprojecten zoals het aanleggen van speelplaatsen, het installeren van nieuwe faciliteiten. Samenwerking: Samenwerken met ouders, leerlingen en leraren om gezamenlijke projecten te voltooien. Vrijwilliger Worden: Wil je een bijdrage leveren aan de school en ben je handig met klussen? De kluscommissie is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Of je nu een expert bent of gewoon enthousiast om te helpen, we kunnen jouw hulp goed gebruiken. Neem contact op met de ouderraad via or-kompas@pco-n.nl.
Met de inzet van onze kluscommissie zorgen we ervoor dat Het Kompas een fijne plek blijft voor iedereen. Bedankt aan alle vrijwilligers voor hun harde werk en toewijding!

Schooltuincommissie: 

Onze schooltuin is een inspirerende plek waar leerlingen op een interactieve manier de natuur kunnen verkennen. Hier leren ze niet alleen over planten en dieren, maar ontwikkelen ze ook belangrijke vaardigheden zoals teamwork en verantwoordelijkheidsgevoel en ondernemerschap.

In de tuin worden diverse groenten, kruiden en bloemen gekweekt, wat niet alleen zorgt voor een mooie groene omgeving, maar ook voor een gezonde leefstijl. Wat we oogsten, gebruiken we voor creatieve kookprojecten, waar leerlingen samen leren koken en proeven.

Daarnaast organiseren we verkoopmomenten, waarbij de verse producten uit de tuin worden aangeboden. Dit niet alleen stimuleert de betrokkenheid van de leerlingen bij gezond eten, maar helpt ook om de schooltuin te onderhouden.

De schooltuin is meer dan alleen een educatieve ruimte; het is een plek waar kinderen zich kunnen verbinden met de natuur en elkaar. We nodigen ouders en buurtbewoners uit om samen met ons te genieten van deze groene oase!

Wij zijn nog op zoek naar ‘groene handen’ die onze schooltuincommissie komen versterken. Interesse? Stuur een mailtje naar hetkompas@pco-n.nl of loop even binnen en vraag naar juf Hester.