Het Kompas is een open christelijke daltonschool waar ieder kind welkom is. Onze leerlingen, maar ook leerkrachten, kunnen, met het kompas in de hand, hun eigen koers varen. Ieder ontwikkelt op zijn eigen manier, zijn eigen talenten en vaardigheden.

Bij ons op school leren we onze leerlingen te leren met hun hoofd, hart en handen. Naast de basisvaardigheden op het gebied van taal en rekenen, leren onze leerlingen ook hun eigen talenten te herkennen én te ontwikkelen. Daarnaast leren we de kwaliteiten van anderen te waarderen.

Het Kompas geeft daarbij sturing: we leren dat het belangrijk is respectvol met elkaar om te gaan, oog te hebben voor elkaar en de wereld om ons heen. We leren verantwoordelijk te zijn voor ons eigen handelen en leerproces, leren samenwerken en zelfstandig te zijn. Door te reflecteren op ons eigen handelen, kunnen we efficiënter verder groeien en zo het maximale uit onszelf te halen. Zo ontwikkelen onze leerlingen zich tot mensen met LEF en positieve deelnemers van de samenleving van morgen. Een samenleving waarin zij zich vrij, zelfstandig én samen kunnen bewegen.

Play Maak kennis met Het Kompas

Onze visie

Wij zijn een open Christelijke daltonschool waar iedere leerling in principe welkom is. Bij ons op school leren we onze leerlingen te leren met hun hoofd, hart en handen. Naast de basisvaardigheden op het gebied van taal en rekenen, leren onze leerlingen ook hun eigen talenten te herkennen én te ontwikkelen. Daarnaast leren we de kwaliteiten van anderen te waarderen. Op deze manier leren onze leerlingen dat ze zelfstandig en ook samen kunnen leren. Ze leren zelf verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen ontwikkeling en zo het maximale uit zichzelf te halen. Iedereen is anders en leert dus op een andere manier, wij willen dat iedere leerling zijn eigen leerroute kan maken. Zo helpen we iedereen zich klaar te maken voor de toekomst van morgen.

Ons Team