Welkom

Leuk dat je een kijkje neemt op de groepspagina van 3/4/5.

Juf Hester (ma/di/wo) en Juf Kim (do/vr) zijn de leerkrachten.

We hebben 17 leerlingen in de klas, waarvan vijf jongens en twaalf meiden.

In onze klas leren we natuurlijk rekenen, lezen, spelling en taal, maar we werken ook met DaVinci. Een methode voor wereldoriëntatie waarbij we onze eigen leervragen stellen en daar een onderzoeksopdracht over maken.

Elke week werken wij aan onze sociale vaardigheden met behulp van de Kanjertraining. We leren ons zo te gedragen dat iedereen zich prettig voelt. Iedereen wil zich graag veilig voelen op school. Dit doen we d.m.v. gesprekken, spelletjes, liedjes, verhalen en oefeningen.

In de klas werken we ook met een nakijkplek en een grote instructietafel. Op de nakijkplek kunnen de leerlingen het werk zelf nakijken met een groene pen. Aan de instructietafel kunnen leerlingen een uitleg volgen bij de leerkracht.

We hebben passen waarmee we zelfstandig of samen kunnen werken op de verschillende werkplekken in de school. Zo worden leerlingen verantwoordelijk voor hun eigen leerproces.

In de klas werken we met tablets, computers en een keuzekast met materialen om (eigen) leerdoelen te bereiken. Aan het begin van het jaar kiezen we allemaal een persoonlijk leerdoel, waar we het hele jaar aan werken.

We hebben allemaal een portfolio. Hier  houden we onze eigen ontwikkeling bij. Als iets gelukt is en/of je bent er heel trots op dan mag dit in het portfolio.

We hopen dat alle leerlingen dit jaar weer veel trotsmomenten kunnen vullen.