Welkom op de pagina van groep 5 en 6

Groep 5 /6 bestaat uit 11 leerlingen waarvan er 9 leerlingen in groep 5 zitten en 2 leerlingen in groep 6 zitten. Het is een groep die hard kan werken, veel sportieve leerlingen en ze hebben gevoel voor humor. Op maandag en dinsdag krijgen wij les van juf Paula. Op de woensdag, donderdag en vrijdag krijgen wij les van juf Marianne. 

Nacht

De afgelopen weken hebben wij met Staal gewerkt over het thema nacht. Als eind opdrachten moesten we een nachtverhaal en een nachtgedicht schrijven. Hieronder kunt u een aantal creatieve verhalen en gedichten van de leerlingen lezen. In onze klas hebben we een gedichtenbundel met alle gedichten van de leerlingen. 

Een spannende nacht op de camping

Het was donker. Ik was wakker, maar ik was niet de enige. Mijn moeder was ook wakker, maar ik wist niet of ze dat wel was.

Ik ging kruipend naar de uitgang van de tent. Ik deed de rits open en ik voelde iets!

Het had twee bulten op zijn hoofd en rooie ogen. Ik wist niet wie het was, ik deed het licht aan en ik zag; Mijn mijn mijn mijn mijn mijn oma.

Schrijver: Lucinda 

 

Robin in de tent

Het is nacht. Midden in de nacht. Sterren twinkelen zacht. Robin slaapt in een tent. Ze hoort iets bij de tent. Een spook denkt ze. Ze is een beetje bang. Robin komt voorzichtig uit haar slaapzak. Ze pakt haar voetbal. Die ligt ook in de tent. De bal kan ze gooien als ze de tent open doet. Voorzichtig ritst ze de tent open. Plotseling durft ze niet te gooien. Ze kijkt in het gezicht van papa. Ze is niet meer bang.

Schrijver: Robin 

 

Nacht

Het is nacht,midden in de nacht,iemand lacht.

En zegt zacht, ik wil een vacht, van de jacht.                         

In de nacht, maar ik ben acht

ik wacht, ik wacht.

Mijn oma zegt; ga uit de stoel joch, maar och ik lach.

Toch zeg ik tegen oma maar ik mocht toch in de stoel van je oma,

maar oma zegt dat ik naar bed moet want,

Het is nacht.  

Schrijver: Laurens 

 

De nachtdieren

Ffrrt Ffrrtt fladdert de vleermuis en de vos,

dan langs het randje van het bos.

Hoor je ’s nachts wat gepiep tegen de wind

Schrijver Anna                

 

Onweer in de nacht                                                                                                                            

Is er al weer onweer,

ik word gek van dat onweer,

elke dag weer.

En die uil dan met zijn oeoe,

ik word er koekeloere van,

stomme uil ik wil slapen.

Schrijver Sven 

 

Ik droom                    

Ik droom, ik droom,

ik maak mezelf schoon.

Ik hoor een poes,

in de stille nacht

Ik ben zo moe,

doe mijn oogjes toe

Welterusten zegt de koe

Ik doe ook mijn oogjes toe

De poes slaapt al gauw

Schrijver Sanne

 

Onze eerste ervaringen

Groep 5&6

Het is leuk in groep 5/6 en je leert er van alles. Zoals geschiedenis, aardrijkskunde, rekenen, taal en spelling. Je krijgt soms huiswerk mee en je kan ook in de leeshoek lezen

We krijgen nog een bibliotheek in de school dus dan kun je een boek halen in de bibliotheek en dan in de leeshoek gaan lezen. Je mag in de spelletjeskast zoeken naar leuke leerspellen om te doen. Ook mogen we op de computer leren met programma's zoals staal, nieuwsbegrip en rekentuin. Soms je mag ook kleuren in groep 5/6

Zo gaat het in groep 5/6 op de leukste school van de hele wereld.

geschreven door Lucinda en Mae

 

Nieuwe methode

Wij hebben nu Staal als methode voor speling en taal.

Het eerste hoofdstuk van taal is het ziekenhuis.Daarbij leer je alles wat je er kunt doen en wat er gebeurt in het ziekenhuis. Het volgende hoofdstuk is nacht daarbij leer je van alles, bijvoorbeeld wat een nachtdichter is, wat een nachtploeg is.De volgende hoofdstukken gaan over eskimo's, over de sneeuw en de dieren in de noordpool en de zuidpool.Elk hoofdstuk heeft dus een thema waar we over werken, aan het einde van elk hoofdstuk krijgen we naast een toets ook een opdracht waarbij we iets moeten schrijven of presenteren.

Spelling is ook leuk. Daarbij leer je nieuwe categorie bijvoorbeeld hakwoord, zingletter, luchtwoord plankwoord en eer oor eur woord. en we hebben ook nog andere categorieën Je moet nu nog kijken naar plaatjes en het woord opschrijven, hopelijk leren we alle categorieën snel kennen.

Spelling en taal hebben we op verschillende niveau's met verschillende taken die erbij horen. 

geschreven door Amber en Babette

 

Rekenen

Wij krijgen les uit de methode Wereld in Getallen.Je leert leuke en soms moeilijke sommen. Aan het begin van een nieuw blok moet je blok schrijven, de rest van de lessen hoef je geen blok te schrijven.

Som 2 hoef je soms niet te maken, we krijgen dan klassikaal instructie, We werken op verschillende niveaus, 1 ster, 2 ster en 3 ster. Bij 3 ster krijg je een pluswerkboek en bij 1 ster een bijwerkboek.

We hebben ook taken.1 ster maakt 1 ster, 2 ster maakt 2 ster en 3 ster maakt iets van 2 ster en de 3 ster en het pluswerkboek.

geschreven door Laurens, Eryn, Sanne en Robin.