dalton logo

Donderdag 16 februari 2017 bracht een afvaardiging van de Nederlandse Daltonvereniging een bezoek aan onze school. Na observaties in de school en gesprekken met bestuur, leerkrachten ouders én leerlingen, kwamen zij tot een positief oordeel. Wij mogen ons vanaf nu gecertificeerd Daltonschool noemen!

Op onze Daltonschool werken we met verschillende werkplekken. In deze video ziet u hoe de leerlingen hier gebruik van maken.

 

Maandag 7 december hadden we een studiedag. Deze dag stond geheel in het teken van Dalton. 

's Morgens luisterden we naar Hans Wolthuis van Dalton Deventer. Hij liet ons zien hoe wij kunnen omgaan met de pijler "Reflectie". We zagen veel voorbeelden waaruit we de komende tijd keuzes zullen moeten maken. 

Na de lunch gingen we zelf aan de slag. Een aantal leerkrachten heeft borden gemaakt voor in de klas, waarop we onze instructiemomenten kunnen aangeven. De andere collega's gingen aan de slag met "het Daltonboek". Met dit boek kunnen we aan de Nederlandse Daltonvereniging laten zien wat wij op school aan Dalton doen.

Het is erg fijn dat we als collega's op studiedagen met elkaar in gesprek kunnen gaan over Dalton. Op deze manier kunnen we een doorgaande lijn binnen de school beschrijven. 

 

 

 

Vrijdagmiddag voor de herfstvakantie hebben wij onze certificering als daltonleerkracht behaald, de stentor schreef hierover:  

Het Kompas zet een grote stap naar overgang in Daltonschool.

Lees hier het hele artikel

 

 

De juffen van het Kompas hebben hun daltoncertificaat gehaald. Ze hielden hun presentaties op vrijdagmiddag voor de herfstvakantie. Gelukkig zijn we allemaal geslaagd.

View the embedded image gallery online at:
http://hetkompas.pco-n.nl/dalton#sigProIdd36ec0b580